Rólunk

Kik vagyunk?

Az 1992-ben alapított Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete 25 kutatás- és fejlesztésorientált gyógyszeripari vállalatot tömörít Magyarországon, melyek a külföldi és a hazai gyógyszerpiac meghatározó szereplői, értékben a hazai gyógyszerforgalom több, mint 50%-át adják. A tagvállalatok anyavállalatai úttörő szerepet játszanak az egészség és az életminőség javításában olyan új, innovatív gyógyszerek felfedezésével és kifejlesztésével, amelyek előrelépést jelentenek a nem vagy nem megfelelő hatékonysággal kezelhető betegségek gyógyításában. Az innovatív tagvállalatok tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar betegek egészségi állapotának és életminőségének javításához.

Az egyesület egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a magyar lakosság szélesebb körben hozzáférhessen a modern felfedezéseken alapuló gyógyászati megoldásokhoz. A munkánk része továbbá a tagok közötti kapcsolatok erősítése, a tájékoztatás és az oktatás is.

Professzionális szakmai partnerként együttműködünk a kormányzati, pénzügyi, egészségügyi és betegszervezetekkel hazánk gazdasági és egészségügyi eredményességének javítása céljából. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete az Európai Gyógyszergyártók és Egyesületek Szövetségének (EFPIA) tagjaként, valamint tagvállalatai széleskörű nemzetközi hátterével aktívan hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország is bekapcsolódjon olyan európai programokba, melyek a hatékonyabb gyógyítást, az eredményes kutatás-fejlesztést és a lakosság egészségi ismereteinek fejlesztését szolgálják.

Amit nyújtunk

A gyógyszeripar a világ egyik legjobban szabályozott iparága. Egyesületünk és vállalataink ezért folyamatosan együttműködnek a magyar kormányzati szervekkel és egészségügyi hatóságokkal a törvényi keretek és egyéb szabályozók megalkotásában, felülvizsgálatában és alkalmazásában. Munkacsoportjaink a kiemelt területekre fókuszálva támogatják ezeket az erőfeszítéseinket.

A hatalmas szellemi befektetés mellett egy-egy innovatív készítmény kifejlesztésére anyavállalataink jelentős összeget, minimum 1 milliárd dollárt fordítanak. Egyetlen innovatív gyógyszer kifejlesztése kb. annyiba kerül, mint a NEAK éves gyógyszerkerete. E fejlesztések révén a következőket nyújtjuk:

  • jobb minőségű, hatékonyabb vagy kevesebb mellékhatásokkal rendelkező új kezelési lehetőségek
  • a legmodernebb gyógyszerek, terápiák nehezen kezelhető betegségekre
  • költséghatékony terápiás megoldások az egészségügyi és társadalombiztosítási költségvetések számára
  • befektetések az innovációba, ezzel hozzájárulva a magasan kvalifikált egészségügyi személyzet foglalkoztatásához és a gazdasági növekedéshez

Támogatjuk a magyar egészségügyet

Aktívan részt veszünk a magyar orvosok és gyógyszerészek szakmai továbbképzésében. Tagvállalataink hivatalosan akkreditált tanfolyamai nagy segítséget nyújtanak a szakvizsgára készülő orvosoknak. A képzések támogatása mellett tagvállalataink jelentősen hozzájárulnak a magyarországi klinikai kutatásokhoz. Szakmai tudásuk elismeréseként magyar orvosok is rendszeresen részt vesznek új, innovatív gyógyszerekkel végzett magas színvonalú, több országban, szigorúan azonos feltételek mellett párhuzamosan zajló, úgynevezett multicentrikus gyógyszervizsgálatokban. Több innovatív gyógyszercég Magyarországra telepítette kelet-közép-európai klinikai kutatási központját. Tagvállalataink az előbbiek mellett számos − független, szakmájukban elismert szerzők által írt − orvosi szakkönyvet juttatnak el az orvosokhoz, betegszervezeteket és egészségvédő alapítványokat támogatnak. Tesszük mindezt azért, hogy partnerek lehessünk a magyar betegek minél hatékonyabb gyógyításában.

Klinikai Vizsgálatok

A klinikai vizsgálatok célja a gyógyszeres terápia fejlődése, egyre hatásosabb és biztonságosabb gyógyszerek kifejlesztése.

Oldaltérkép

Információk

© 2024 klinikai-vizsgalatok.hu. All Rights Reserved. Designed By One Online