Vizsgálatok

A Klinikai Vizsgálatok Adatbázisa jelenleg is több mint ezer vizsgálatot foglal magába: a korábban elérhető adatokkal több évre visszamenőleg áttekintést nyújt a hazai vizsgálatok sokszínűségéről (lásd: Állapot - vázlatos adatlapok), míg egyre bővülő körben érhetőek el a folyamatban lévő vizsgálatok részletesebb információi is (lásd: Állapot - teljes adatlapok).

Ez a honlap a klinikai vizsgálatokkal kapcsolatos általános ismeretek bővítésének céljából készült, az itt található információk a publikusan elérhető adatokra épülve, kizárólag tájékoztató jellegű áttekintést biztosítanak.
Amennyiben Önnek további kérdése merülne fel, forduljon bizalommal kezelőorvosához!

Státusz
Betegeket fogad
Korosztály
18 - 120
Betegbevonás kezdete
2021-01-27
Betegbevonás vége
2023-10-31
Vizsgálat neve magyarul III. fázisú vizsgálat a pembrolizumab és egyidejűleg alkalmazott kemoradioterápia, majd ezt követő olaparibbal vagy anélkül alkalmazott pembrolizumab terápia és az egyidejűleg alkalmazott kemoradioterápia, majd durvalumab kezelés összehasonlítására III. stádiumú NSCLC kezelésében
Vizsgálat neve angolul A Phase 3 Study of Pembrolizumab (MK-3475) in Combination with Concurrent Chemoradiation Therapy Followed by Pembrolizumab with or without Olaparib vs Concurrent Chemoradiation Therapy Followed by Durvalumab in Participants with Unresectable, Locally Advanced, Stage III Non-Small Cell Lung Cancer (NSCLC)
Protokollszám MK-7339-012
Eudra CT szám 2019-003237-41
Hatósági engedély száma OGYÉI/12532-5/2020
Kérelmező MSD Pharma Hungary Kft.
Státusz Betegeket fogad
Fázis III
Vizsgálati készítmény MK-3475
Vizsgálat időtartama (hó) 72
Nem Mindkettő
Egészségeseket bevon? nem
Betegbevonás státusza Fogad
Intézmény neve
Bács-Kiskun Megyei Kórház a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza
Cím: 6000 Kecskemét, Nyíri út 38.
Elérhetőség: 76/516-700
Intézmény neve
Békés Megyei Központi​ Kórház
Cím: 5700 Gyula, Semmelweis u. 1.
Elérhetőség: 66/526-503
Honlap: www.pandy.hu
Intézmény neve
Országos Korányi Pulmonológiai Intézet (OKPI)
Cím: 1121 Budapest, Pihenő út 1.
Elérhetőség: 1/391-3200
Intézmény neve
Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr
Cím: 9024 Győr, Vasvári Pál út 2-4.
Elérhetőség: 96/507-950
Szponzor MSD Pharma Hungary Kft.
Betegség C3490 | Hörgő vagy tüdő rosszindulatú daganata, k.m.n.
Betegbevonás kezdete 2021-01-27
Betegbevonás vége 2023-10-31
Tervezett betegszám Magyarországon 32
Leírás
III. fázisú vizsgálat a pembrolizumab (MK-3475) és egyidejűleg alkalmazott kemoradioterápia kombináció, majd ezt követő olaparibbal vagy anélkül alkalmazott pembrolizumab kezelés és az egyidejűleg alkalmazott kemoradioterápia, majd durvalumab terápia összehasonlítására nem rezekálható, lokálisan előrehaladott, III. stádiumú nem kissejtes tüdőrák (NSCLC) kezelésében
A vizsgálat célkitűzése
Egyidejűleg alkalmazott platina alapú kettős kemoterápia és sugárterápia plusz pembrolizumab kombinációjával, majd olaparibbal vagy anélkül alkalmazott pembrolizumab terápiával, vagy egyidejűleg alkalmazott platina alapú kettős kemoterápiával és sugárterápiával, majd durvalumabbal kezelt nem rezekálható, lokálisan előrehaladott, III. stádiumú nem kissejtes tüdőrákban (NSCLC) szenvedő felnőtt résztvevőknél:

1. A RECIST 1.1 szerinti progressziómentes túlélés (progression-free survival, PFS) összehasonlítása a kezelési besorolást nem ismerő független felülvizsgáló által felmérve. Hipotézis: a pembrolizumab és egyidejűleg alkalmazott kemoradioterápia, majd pembrolizumab plusz olaparib kezelés jobb (szuperior), mint az egyidejűleg alkalmazott kemoradioterápia, majd durvalumab kezelés a RECIST 1.1 szerinti progressziómentes túlélés vonatkozásában a kezelési besorolást nem ismerő független felülvizsgáló által felmérve.

2. A RECIST 1.1 szerinti progressziómentes túlélés összehasonlítása a kezelési besorolást nem ismerő független felülvizsgáló által felmérve.
Hipotézis: a pembrolizumab és egyidejűleg alkalmazott kemoradioterápia, majd pembrolizumab kezelés jobb (szuperior), mint az egyidejűleg alkalmazott kemoradioterápia, majd durvalumab kezelés a RECIST 1.1 szerinti progressziómentes túlélés vonatkozásában a kezelési besorolást nem ismerő független felülvizsgáló által felmérve.

3. A teljes túlélés (overall survival, OS) összehasonlítása.
Hipotézis: a pembrolizumab és egyidejűleg alkalmazott kemoradioterápia, majd pembrolizumab plusz olaparib kezelés jobb (szuperior), mint az egyidejűleg alkalmazott kemoradioterápia, majd durvalumab kezelés a RECIST 1.1 szerinti teljes túlélés vonatkozásában.

4. A teljes túlélés (overall survival, OS) összehasonlítása.
Hipotézis: a pembrolizumab és egyidejűleg alkalmazott kemoradioterápia, majd pembrolizumab kezelés jobb (szuperior), mint az egyidejűleg alkalmazott kemoradioterápia, majd durvalumab kezelés a RECIST 1.1 szerinti teljes túlélés vonatkozásában.
Beválasztási feltételek
-
Kizárási feltételek
-
Tervezett betegszám Magyarországon
32 Fő
Helyszínek
Bács-Kiskun Megyei Kórház a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza
Békés Megyei Központi​ Kórház
Országos Korányi Pulmonológiai Intézet (OKPI)
Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr
Szponzor neve
MSD Pharma Hungary Kft.

Klinikai Vizsgálatok

A klinikai vizsgálatok célja a gyógyszeres terápia fejlődése, egyre hatásosabb és biztonságosabb gyógyszerek kifejlesztése.

Oldaltérkép

Információk

© 2024 klinikai-vizsgalatok.hu. All Rights Reserved. Designed By One Online